Нашата организация е с нестопанска цел и подпомага хората с деменция и техните семейства. Една от целите ни е да се намали стигмата относно заболяването и семействата, засегнати от него да получават своевременни и адекватни социални услуги и лечение. Болестта на Алцхаймер и други деменции са най-големите здравни и социални предизвикателства на 21 век. Деменцията е дегенеративно заболяване, което засяга паметта, мисленето, поведението и емоционалното състояние. С напредването на заболяването засегнатите не са в състояние да се грижат за себе си и се нуждаят от помощ във всички аспекти на ежедневието. Понастоящем няма лечение за повечето видове деменция, но са налични алтернативни методи за забавяне на развитието на заболяването, съвети за по-добра комуникация и обгрижване, както и възможна подкрепа. Нашата организация има богат опит в работата със семействата и с Домовете за хора с деменция, като им предоставя психологическа и юридическа консултативна помощ, помага им да бъдат чути в групите за взаимопомощ и да получат адекватни съвети и информация относно заболяването и справянето с ежедневните му предизвикателства. Работата ни с Домове за лица с деменция включва предоставяне на алтернативни методи за забавяне процеса на развитие на болестта и обучение на грижещите се.

Дейностите ни не са делигирани от държавата и с вашата подкрепа ще можем да продължим да извършваме работата си и да достигнем до повече хора, живеещи с деменция, семействата им и до повече Домове за хора с деменция.

Като направите дарение днес, можете да направите истинска промяна в живота на хората с деменция в България и техните семейства, които се борят с болестта!