Световен ден за психичното здраве –

10 октомври

Международната Алцхаймер организация, съвместно с Обединени за психичното здраве в глобален мащаб (United for Global Mental Health) по време на  „Марша в полза на психичното здраве“ ще проведат „Час, посветен на деменцията“ с акцент върху някои от основните проблеми на хората с деменция по света. Кампанията ще започне в петък, на 9 октомври и ще се проведе 24 часа преди Международния ден, посветен на психичното здраве. Международната Алцхаймер организация е изготвила видео съдържание, което ще бъде излъчвано в „Часа, посветен на деменцията“ и ще отговаря на живо на коментари и въпроси по време на излъчването на живо на Speak Your Mind’s Facebook page.

Международната Алцхаймер организация кани всички да се присъединят към лайвстрийма Speak Your Mind’s Facebook page в 14 часа (британско лятно часово време) на 9 октомври 2020 г. Всеки, който се включи, ще може да зададе въпроси на експертите в областта на психичното здраве и деменцията.

Повече информация за кампанията:  https://gospeakyourmind.org/

За регистрация и участие в кампанията преди 9 октомври, можете да:

 Се регистрирате за участие в Марша тук: marchformentalhealth.com  и RSVP on Facebook.

Споделите видео в TwitterFacebook,или  Instagram.

Поканите приятелите и семейството си на Марша в полза на менталното здраве тук: here 

За повече информация и ресурси по темата за психичното здраве и деменцията по време на епидемията от Covid-19,  можете да посетите уебсайта на Международната Алцхаймер организация, където са поместени редица материали, включително ресурси от цял свят и насоките на Световната здравна организация.