Да създадем радост за празниците за възрастните хора от домовете в Разград и Казанлък

Наближават светлите Рождественски и Новогодишни празници. Време за украса на домовете, радост, топлина и уют и подходящ момент за взаимопомощ и добротворство.

Живеещите в двата дома за пълнолетни лица с деменция в Разград и Казанлък, общо 105 мъже и жени на възраст от 60 до 95 г. трепетно очакват тези дни. Заедно можем да направим посрещането им по–достойно и запомнящо се за тях и да им помогнем за посрещане на някои от непосредствените им нужди.

Двата дома се нуждаят от сумата от общо 1000 лв., като този в Разград има необходимост от почистващи препарати за хигиенизиране на цялото пространство, а домът в Казанлък ще закупи празнична украса, каквато до момента няма. Резидентите ще участват в украсяването на дома  и това ще ги направи съпричастни и ще им осигури приятни занимания.

За хората, живеещи с деменция, приятелските чувства, позитивните емоции и креативните дейности са много важен поддържащ фактор за психическото им състояние  и за когнитивните способности. Нека не ги оставяме сами и да се опитаме да им подарим радост.

Подпомагайки нуждите на двата дома и живеещите в тях ще осигурим уют, чистота и красива празнична атмосфера. 

Благодарим на всички, които ще станат съпричастни на това добро начинание!

Кампанията може да бъде подкрепена в Платформата:

https://platformata.bg/bg/kauzi/1905:da-suzdadem-radost-na-vuzrastni-hora-domove/details/campaign.html